Marc doet het

Marc doet het

Woonzorgcentrum Sint-Amand organiseert benefiet

08/06/2017 - Het Nieuwsblad

Via een benefiet wil het woonzorgcentrum Sint-Amand in Zwevegem geld inzamelen om een tweede rolstoelfiets aan te kopen voor de bewoners.

 

Met zo'n aangepaste rolstoelfiets kunnen de bewoners nog eens genieten van een fietstocht in eigen streek. “Het geeft hen opnieuw een gevoel van vrijheid. Ze bloeien echt volledig open”, zegt OCMW-voorzitster Kaat Defoirdt (N-VA).

 

Het Zwevegemse OCMW-woonzorgcentrum Sint-Amand heeft al ervaring met zulke ‘voertuigen’. Het organiseert namelijk al jaren tijdens de zomer een uitstapje met de rolstoelfiets en ook burgemeester Marc Doutreluingne (Gemeentebelangen) en OCMW-voorzitter Kaat Defoirdt reden al mee, samen met heel wat personeelsleden en vrijwilligers. Zo konden ze zelf ondervinden hoe populair de rolstoelfiets is bij de bewoners van het woonzorgcentrum. Erna werd besloten om zo’n fiets aan te kopen.

 

Zwevegemse ondernemers

Er werd een oproep gedaan naar sponsors, wat een groot succes werd. Een groep Zwevegems ondernemers kocht een tweedehands rolstoelfiets. Het woonzorgcentrum wil er nog een tweede aanschaffen en zamelt daarvoor geld in via een familiedag. “Met twee fietsen kunnen we het verschil maken”, zegt Defoirdt. “Dan kunnen personeelsleden of vrijwilligers bij goed weer met een paar bewoners naar buiten. Zo kunnen onze bewoners regelmatig genieten van een fietstocht, terwijl dat nu nog maar één keer per jaar is. Het is dan ook in de eigen streek zijn, waar de bewoners zich meer mee verbonden voelen en ook meer herkenningspunten hebben. Ook willen we de families van de bewoners hierin betrekken. Met de rolstoelfietsen geven we familieleden de kans om nog eens samen met hun vader of moeder een fietstochtje te maken.”

 

De familiedag vindt plaats op zaterdag 8 juli. Er is een wandelzoektocht (prijs 5 euro) en een pastafestijn (prijs 10 euro).

 

INFO

Inschrijven is noodzakelijk en kan tot 30 juni via 056-28.03.08 of via mail naar animatie@ocmw.zwevegem.be.